Посета на противпожарната станица „Вортинг“ (Worthing Fire Station, West Sussex Fire & Rescue Service)

(15.05.2023) Посета на противпожарната станица „Вортинг“ (Worthing Fire StationWest Sussex Fire & Rescue Serviceи присуство на вежба – претрага и извлекување на повредени лица во пожар во куќа. Во вежбата учествуваше и специјалниот тим за спасување од висина, длабочина, во вода и на животни, а беше користено противпожарно возило со 32 метарска хидраулична платформа за гаснење на пожари и спасување од висококатници и кровови на објекти.

Следете нѐ на Фејсбук

Opstina Sveti Nikole
Opstina Lozovo